Prinsessoja ja muutama prinssi

Ruotsin kruununprinsessapari on juhlinut tänään seitsemättä hääpäiväänsä. Vaan kuninkaallisilla on naapurissa ollut aihetta ihan tuplajuhlaan, sillä myös kuningaspari vihittiin aikoinaan 19. kesäkuuta. Kaarle Kustaalle ja Silvialle aviovuosia on tosin kertynyt jo kunnioitettavat 41. Ihailtava suoritus.

Seitsemän vuotta sitten istuin Turussa pienessä yksiössäni ja katsoin liikuttuneena televisiosta, kuinka kruununprinsessa Victoria ja Daniel Westling sanoivat toisilleen tahdon – tai pikemminkin jag vill.

Samalla Vickan ja Daniel aloittivat kuninkaallisten hääbuumin. Seuraavana keväänä toisensa saivat prinssi William ja Catherine Middleton. Ruotsin prinsessa Madeleine asteli alttarille Chris O’Neillin kanssa kesäkuussa 2013. Lopulta avioliiton satamaan purjehti Ruotsin prinssi Carl Philip ja sai vihdoin kohutun ja paheksutun tyttöytävänsä Sofia Hellqvistin prinsessakseen. Nähtäväksi jää, milloin on prinssi Harryn vuoro. Suhde näyttelijä Meghan Markleen vaikuttaisi olevan vakaalla pohjalla. Kihlauksesta on liikkunut huhuja, mutta Englannin kuningashuone ei ole kommentoinut huhupuheita millään lailla – tai ainakaan vahvistanut tietoa kihlauksesta.

En mitenkään fanita kuninkaallisia tai silleen… Mutta on mulla tuo Ruotsin kruununprinsessapari muovitarjottimeen ja tiskirättiin painettuina. Tarjotin on paraatipaikalla Koomikon työpöydällä, jonka ääressä itsekin tällä hetkellä kirjoitan. Tiskirätti sen sijaan on jossain keittiön kaapeista. Sen ajattelin vihdoin seitsemän vuoden jälkeen niin sanotusti korkata. Kyllä tiskipöytä kiiltää, kun oikein kuninkaallisella tiskirätillä pyyhkii menemään.

Avioliiton solmimisen vuosipäiville on omat nimityksensä yhdessä vietettyjen vuosien mukaan. Tänään Ruotsissa juhlitaan kruununrinsessaparin villahäitä. Ensi vuonna pariskunnan saldona on jo pronssihääpäivä. Grattis!

19. kesäkuuta oli myös vanhempieni hääpäivä. Olen siis melkein kuninkaallinen itsekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s