Seksilelun jäädessä jumiin

Moniko muistaa Sinkkuelämää-jakson, jossa Carrien pessaari jää jumiin Bigin kanssa vietetyn yön jäljiltä? Samantha uhraa tuoreen manikyyrinsä ja menee sormineen avuksi. Klassikko.

Pessaari on ehkäisyväline, jota ei myydä Suomessa. Sellaisen voi kyllä ostaa ulkomailta tai tilata suomalaisen apteekin avustuksella Suomeen. Vaan pessaarit sikseen! Myös seksilelu voi jäädä jumiin Carrien pessaarin tavoin. Vinkit vastaavanlaisessa tilanteessa toimimiseen listasi lokakuun alussa Metro UK meidän kaikkien naisten avuksi. Tiivistin ohjeet tähän.

Mitä tehdä, jos seksilelu jää jumiin vaginaasi?

 1. Se ei katoa mihinkään
  Kun seksilelu katoaa vaginaan, ei ole pelkoa siitä, että se katoaisi – toisin kuin peräaukkoon katoamisen kanssa. Vagina on mittaisensa ja vastaan tulee kohdunsuu, jota ei niin vain ohiteta. Kiitos luontoäiti, tiesit näin tapahtuvan: vaginaan laitetaan mitä erikoisempia esineitä. Vaginaan ei kuitenkaan voi jättää esineitä, vaan niiden on tultava myös ulos.
 2. Pyydä apua, jos mahdollista
  Jos olet käyttänyt seksilelua kumppanisi kanssa, pyydä apua häneltä. Sormillaan hän saattaa löytää lelun ja vältyt ikävältä lääkärireissulta. Varmista toki hänen löytäneen, mitä oli etsimässä.
 3. Voit toimia näin
  Jos olet yksin, kokeile poistaa seksilelu omia sormiasi käyttäen. Voit istua pystyasennossa sängyn laidalla tai nojata seinää vasten. Myös kyykistyminen voi helpottaa seksilelun poistamista. Rentoudu ja sukella pelastamaan jumiutunut seksilelu.
 4. Varmista, että kaikki osat ovat tallessa
  Voi olla, että onnistut pelastamaan seksilelun sisältäsi omin neuvoin. Vaan varmista kaikkien osien läsnäolo. Paristo vaginassa ei tee hyvää.
 5. Luovuta ajoissa
  Jos seksilelu kaikkine osineen on todella jumissa etkä toistuvien yritysten jälkeen saa kappaleita pois vaginasta, on parempi luovuttaa. Saat luultavasti aikaan ainoastaan pahempaa jälkeä raapimalla kynsillä seinämää sisälläsi. Se altistaa tulehduksille. Hakeudu lääkäriin, vaikka nolottaisikin. Terveydenhuollon ammattilaiset ovat joka tapauksessa jo nähneet kaiken mahdollisen. Lisäksi heillä on tarvittavat välineet.
 6. Ehkäise ennalta
  Vaginaan ei tule työntää mitä tahansa. Juuri sitä varten on suunniteltu seksileluja, ettei kenenkään tarvitse turvautua banaaniin, kurkkuun tai porkkanaan. Sijoita omaan turvallisuuteesi ja hanki sooloseksiin tarkoitettu väline.

Bonusvinkkini seksileluihin:

 • Panosta vibraattoriin, älä osta halvinta ja mieti, mistä vempaimesi ottaa virran: paristokäyttöinen, virtapiuhalla ladattava vai USB-laturilla varustettu. Vaikka teoriassa saattaisikin kiinnostaa messevä mahtidildo, niin usein kompaktimpi valinta on klitoriskiihotin.
 • Hankkiessasi geishakuulia osta sellaiset, joissa on jonkinlainen vetonaru tai silikoninen vedin. Yksittäinen pallo kohoaa käytössä helposti vaginaa ylöspäin ja katoaa kohdunsuulle. Harvalla on tarpeeksi pitkät sormet geishakuulan poistamiseen. MacGyver keinot keksii, mutta fiksumpi hakeutuu päivystykseen.
 • Valitse aina ftalaatiton leikkikalu. Jos välineen tuotetiedoissa ei ole mainintaa kemikaaleista, tutki ja kysy. Vagina ei ole oikea paikka haitallisille kemikaaleille.
 • Muista liukuvoide! Sooloseksi leluilla tekee varsin kipeää, jos liukaste puuttuu. Suosittelen aina vesipohjaista liukkaria – varsinkin kondomin kanssa. Öljypohjainen liukaste rikkoo kumin. Ja vaikka vauvalta voi välttyä jälkiehkäisyllä, on aina sukupuolitaudin mahdollisuus.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s