Parisuhteen vauvavuosi – ohi on

Vuosi sitten minua kosittiin tyttöystäväksi. Kosinta käynnisti melkoisen sarjan muutoksia. Ensin aloin tehdä enemmän töitä etänä ja hengata Helsingissä. Samalla hain sinnikkäästi töitä pääkaupunkiseudulta ja piti etsiä asuntoakin. Maaliskuussa muutin kuitenkin avovaimoksi ja aloitin myös työt Helsingissä. Koko elämä meni hetkessä uusiksi.

Olen kuullut, että vauvavuosi on tuoreille vanhemmille raskain. Moni tuntuu tekevän siksi suullisen sopimuksen: vauvavuonna ei erota. Samoin ensimmäinen aviovuosi on kuulemani mukaan rankin. Sen sijaan parisuhteen alkumetrit tulisi tuijotella läpi vaaleanpunaisten linssien.

Rakkautta on riittänyt. Mutta niin on vastoinkäymisiäkin. Jotenkin tuntuu, että nyt voi vihdoin huokaista helpotuksesta. Parisuhteen vauvavuodesta on selvitty.

Virallinen vuosipäivä oli eilen. Mielestäni virstanpylvään juhlinta voidaan kuitenkin venyttää myös tälle päivälle. Virallinen kosinta kun tapahtui stand up -klubin jälkeen yön pikkutunteina. Istuttiin sängylläni Turun yksiössä ja välissä oli pinaattinen pakastepitsa. Se jäähtyi.

Leikkauksesta johtuen juhlistettiin vuosipäivää hiukan etukäteen jo lokakuun puolella Brondassa illallisen ja viinilasillisen verran. Eiliselle ei siis suunniteltu mitään erityistä. Koomikko kävi studiollaan kuvaamassa toisen koomikon. Minä kävin assaroimassa Eirassa. Kotimatkalla kävin kaupassa hakemassa ainekset nachovuokaan, jollaisen päätin valmistaa toiselle iltapalaksi. Itse söin ravitsevaa sipulikeittoa. Sain kutsun tunnin varoitusajalla Bonnierin Marrasgaalaan. Koomikolla oli keikka, joten päätin pukeutua mustaan mekkoon ja maalata huulet punaiseksi. Jälleen yön pikkutunteina syötiin yhdessä iltapalaa ja juotiin punaviiniä. Sanoisin, että ensimmäinen vuosipäivä oli varsin onnistunut.

Parisuhteen vauvavuosi oli rankka, vaikka mukaan mahtuu paljon iloisia ja onnellisiakin asioita – ja yksi raskaustesti, koska koirapuoli käyttäytyi omituisesti. Odotan jo innolla, mitä kaikkea seuraava vuosi tuo tullessaan. Tiedossa on ainakin yksi Australian matka ja kenties yhteisiä duuneja. Joulu ja vuodenvaihde vietetään tällä kertaa ulkomailla. Lisäksi meikä aloittaa seksuaalineuvojan opinnot.

Harvemmin harrastan uudenvuodenlupauksia, mutta tein sellaisen vauvavuoden päätteeksi: Stressaan vähemmän ja iloitsen enemmän.

Muru, me ollaan jo taaperoiässä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s