Suuseksisuoja – mikä oli?

Suuseksi jakaa ihmiset tietyllä tapaa erilaisiin ryhmiin. Joku nauttii suuseksistä kaikin puolin. Toinen tykkää antaa suuseksiä, muttei halua olla vastaanottajan roolissa. Kolmas pitää suuseksin saamisesta, vaikka ohittaa sujuvasti sen antamisen. Joissain suhteissa suuseksiä ei ole lainkaan. Meitä on moneksi – ja sitten on vielä se klassinen 69, joka tuntuu asentona jakavan mielipiteet sekin.

Suuseksi on yhä tavallisempi osa ihmisten seksielämää – muutamaa lepakkolajia unohtamatta! Suuseksin harrastamisen määrä on tutkimusten mukaan noussut erityisesti nuorten keskuudessa, vanhempien sukupolvien välillä ei niinkään. Lisääntynyt suuseksi tarkoittaa myös enemmän tartuntoja: seksitauti voi tarttua käytännössä keneltä tahansa, joka on harrastanut suojaamatonta seksiä.

Kondomin käyttö yhdynnässä on varsin tuttu ohje. Suuseksin kohdalla suojaus kuitenkin unohtuu, vaikka seksitauteja voi tarttua myös suun kautta. Kaikki taudit voivat tarttua suuseksissä. Limakalvokontaktin välttäminen on tautien torjunnassa pääasia, siksi suojausta tulisi käyttää tarvittaessa myös yhdynnän ulkopuolella.

Moni ei tiedä, millainen naisille annettavaan suuseksiin tarkoitettu suoja on tai miltä se näyttää. Seksuaalikasvatuksessa puhutaan paljon kondomien käytöstä, mutta suuseksisuoja jätetään mainitsematta kokonaan. Suuseksisuojia ei myöskään myydä kondomien tavoin tavallisissa marketeissa. Pienillä paikkakunnilla niitä ei aina saa edes apteekista.

Toimivan suuseksisuojan voi kuitenkin askarrella itse kondomista. Sen läpi on turvallista antaa suuseksiä emättimen ja anaalin alueelle.

Miten tehdä suuseksisuoja?

  1. Ota kondomi pois suojakääreestä.
  2. Leikkaa kondomin pää irti.
  3. Leikkaa kondomi halki: laita sakset leikkaamastasi reiästä sisään ja leikkaa.
  4. Rullaa kondomi auki ja sinulla on liina, jota voit käyttää emättimen tai anaalin päällä suuseksisuojana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s