Marsu vaginassa tekee feministin?

Sosiaalinen media paukuttaa jokaisen kanavan kautta Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää. Yleiseksi liputuspäiväksi tuo kuitenkin nousi vasta vuonna 2007, jolloin Canthista tuli järjestyksessään kahdeksas suomalainen merkkihenkilö liputuspäivineen. Olennaisinta tässä lienee kuitenkin se, että hän oli ensimmäinen liputuspäivän saanut nainen.

Feministit ovat saaneet paukutella pikkuhousujaan ja yli kymmenen vuoden ajan – tai boksereitaan. Voihan mieskin olla feministi. Paitsi kirjailija Caitlin Moranin mielestä, jonka leikkimielisellä testillä voi selvittää, lukeudutko feministien piiriin:

Työnnä käsi housujen kauluksesta sisään.

a) Onko sinulla vagina?

b) Haluatko päättää mitä sillä tehdään?

Jos vastasit myöntävästi molempiin kysymyksiin, niin onneksi olkoon! Sinä olet feministi!

Minulla on vagina ja haluan todellakin päättää, mitä sillä tehdään. Mutta ei se vagina käsittääkseni ohjaa sukupuolten poliittista, taloudellista tai yhteiskunnallista tasa-arvoa.

Koomikon kommentti:

Joo voithan sä päättää, mitä sillä vaginallasi teet. Mutta jos sä tunget sinne marsuja, niin tekeekö se susta feministin? Ei. Eikä sen tarvi olla marsu. Se voi olla vaikka gerbiili. Eikä sekään tee susta feministiä.

Tällaisia rakentavia, yhteiskunnallisia keskusteluja käydään meidän taloudessa…

En ole koskaan nimittänyt itseäni feministiksi. Rehellisesti sanottuna googlasin sanan äsken päästäkseni perille siitä, mitä se todella tarkoittaa. Eikä mua siltikään kiinnosta todeta olevani feministi. Niin moni ymmärtää tai on ymmärtänyt termin väärin.

Feminismin sijaan voisin ajaa esimerkiksi seksuaalisen tasa-arvon asiaa:

”Orgasmit kuuluvat kaikille!”

Ehkä tähän ajatukseen on hyvä päättää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s