Aamupahoinvointia?

Tein raskaustestin – taas kerran. Se oli lukuisien edeltäjiensä tavoin negatiivinen. En olettanut olevani raskaana, mutta venyneen kuukautiskierron, aamupahoinvoinnin ja runsaiden vatsakipujen vuoksi halusin varmistua asiasta. Todennäköisesti jatkuvaan etovaan oloon löytyy syy juurikin mainituista vatsakivuista. Ei tunnu hyvältä, kun yhtäkkiä lanteille iskee pistävä kipu ja sen jälkeen vihloo pitkin alavatsaa – ja aina aamuisin.

Äidilleni tästä on tullut jo vitsi. Siis niistä jatkuvista raskaustesteistä, ei kivuistani. Olisihan se hauskaa tehdä joskus positiivinen testi (vaikkakin olisin kauhuissani), mutta teen testejä enimmäkseen säilyttääkseni mielenrauhan sekä -terveyden. Pää alkaa hajoilla viimeistään siinä vaiheessa, kun kiertosovellukseni näyttää päiviä kertyneen lähemmäs 50. Mihin kohtaan se ovulaatiokaan sitten sijoittuu vai sijoittuuko edes? Lääkärin mukaan tuskin.

Jos joku kohtalotoveri siellä lauseitani lukee, niin vinkkinä: Lidlin kosmetiikkaosastolta saa raskaustestejä kaksinkappalein hintaan 2,59 €. R-kioskilta saman paketin saa muistaakseni kuudella eurolla, jos lähimarketista ei löydy. Olen kerran kaatosateessa kirmannut ensin S-markettiin, sieltä K-kauppaan ja lopulta Ärrällä tärppäsi.

Kolmekymppiä kilahtaan kassaan kesäkuussa. Tänään luin Iltalehdestä, että 35-vuotiaan naisen parasta ennen -päiväys alkaa olla jo ohi lapsia pohdittaessa. Se ei kuulemma auta, vaikka näyttäisikin nuoremmalta. Jännä.

Minulla ei ole (ainakaan toistaiseksi) ikäkriisiä. Onhan kesäkuuhun vielä aikaa. Sen sijaan huomaan kriiseileväni kuukautiskierrosta ja sen epäsäännöllisyydestä. Menneisyyden Tiialle lausutut sanat ovulaatiottomuudesta kummittelevat ja kuormittavat mieltä tasaisin väliajoin. Puhun asiasta myös terapiassa aika usein. Enkä vähiten kehoni kokeman trauman eli raiskauksen vuoksi. Lienee ihan hyväkin availla tuosta syntyneitä lukkoja. Ikävä silti todeta, että ne tuskin katoavat koskaan.

Mutta! Soitin eilen ihan oikealle terveyskeskuslääkärille. Käytän tuollaisten palveluita aika harvoin. Hakeudun lääkäriin yleensä vasta jonkun pakottamana. Tällä kertaa tein aloitteen ihan itse ja kerroin Koomikollekin vasta myöhemmin illalla. Yritin ensin päästä asioimaan ehkäisyneuvolan kautta, mutta ohjasivat soittamaan yleislääkärille. Tottelin.

Muutaman viikon kuluttua menen siis selvittämään tätä menkkasotkua. Sinänsä tilanteeni on e-pillereitä ja ehkäisyrengasta lukuunottamatta ollut mukava siltä kantilta, ettei menkoista ole tarvinnut huolehtia kuukausittain. Niin toki ne lukuisat raskaustestit. Katsotaan nyt kuitenkin, josko laittaisivat mulle lähetteen asiantuntijalle. Sit mullakin voisi olla säännölliset menkat ja ovulaation joka kuukausi! Katsotaan, kuinka käy!

Niin tähän loppuun vielä… Ohjasivat minut miespuoliselle lääkärille. En ollut asiasta kovin innoissani. Ei siinä muuten mitään, mutten kaipaisi tuntematonta miestä tutkimaan paikkojani. Aika olisi kuitenkin mennyt harmittavan pitkälle, jos olisin alkanut valikoimaan kaikkien sukupuolten välillä. Päätin sisuuntua ja valmistautua tilanteeseen ajoissa henkisesti. Toki myös mainitsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jotta tuo olisi ehkä vähän helpompi tilanne. Toivottavasti tohtori osaa ottaa tapahtuneen huomioon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s