Seksuaalisuuden sekamelska

Seksuaalisuuttaan saa ja kannattaa pohtia. Siihen on sopivaa tutustua ja tunnustella, millaiselta oma seksuaalisuus milloinkin tuntuu. Seksuaalisuus nyt sattuu olemaan meissä sellainen ominaisuus, joka muuttaa jatkuvasti muotoaan. Seksuaalisuuttaan voi myös kehittää, kun sille antaa aikaa ja tekee rohkeita tutkimusmatkoja. Ja nyt puhun siis seksuaalisuudesta, joka on niin äärettömän monimuotoinen – en seksistä tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Itse jouduin kohtaamaan oman seksuaalisuuteni uudessa valossa viime vuonna kokemani trauman jälkeen. Joku voisi myös sanoa, että minun piti tutkia seksuaalisuuttani ja tutustua siihen täysin uudelleen. Pitänee paikkansa.

Seksuaalisuus on kohdallani ollut lapsesta asti luonteva osa minua. Olen tutustunut kehooni ja nautintoon paljon ennen alakoulun alkua. Tähän lyhyen kommenttina ja yksityiskohtiin menemättä voisin todeta, että seksuaalikasvatuksessani olisi ollut parantamisen varaa… Tosin löysin myös lapsena videonauhurista kasetillisen pehmopornoa, mikä opetti aika paljon. Voi olla, että se herätti uteliaisuuteni kaikkeen seksuaalisuuteen liittyvään. Se oli jotain jännittävää. Sitten tuli Sex and the City ja lopulta the L Word sinetöi koko homman.

Toki kaikki edellä mainitut sisältävät varmasti enemmän seksiä kuin pohdintaa seksuaalisuudesta – tai kulkevathan ne osittain käsi kädessä. Seksuaalisuus on kuitenkin aina olemassa myös ilman seksiä. Se on ja ei ole itsestäänselvyys.

Seksuaalisen hyväksikäytön jälkeen vakuutin itselleni olevani kunnossa. En kuitenkaan antanut ajatustakaan seksuaalisuudelleni, vaan keskityin harrastamaan seksiä tavalliseen tapaan. Silloinhan mitään ei voisi olla vialla? Jep jep. Paljonkin oli vinksallaan. En vain tajunnut sitä heti. Jos olisin viitsinyt hetkeksi pysähtyä ja antanut itselleni aikaa toipua tai hakenut oikeanlaista apua, olisin tajunnut kolauksen paljon aiemmin. Suhde omaan seksuaalisuuteeni oli ei ollut entisellään.

On hankala määritellä, mikä oli tai on edelleenkin vialla. Silti tiedän jonkin olleen hiukan off-tilassa tai vähintäänkin vinksinvonksin. Jos puhutaan seksin kautta, niin tapahtuneen jälkeen olin aktiivinen tavalliseen tapaan ilman mitään draamaa. Myöhemmin kaikki seksuaalinen kanssakäyminen tuntui pahalta: seksi päättyi kyyneliin, pelkkä yllättävä hellyydenosoitus nosti palan kurkkuun – näin kärjistetysti. Lopulta ilmoitin, etten halua hetkeen makuuhuoneessa mitään. Sooloseksikin jäi. Jossain vaiheessa nukuin eri sängyssä, mutta luulen tämän liittyneen osittain myös työstressiin.

Jonkin ajan kuluttua haastoin itseni takaisin erotiikkaan. Pääsin yli pahimmasta ja lopulta kiinni parisuhteen parhaisiin puoliin. Sitä voisi luulla, että tässä vaiheessa olisin ollut seksuaalisuuteni kanssa taas kivaa kaveria. Luulin sitä itsekin, mutta ehei.

Havahduin vappuna sellaiseen pikku juttuun, että olen ripustautunut seksiin. En ole riippuvainen seksistä, mutta seksuaalisuuteni on ensinnäkin ylivirittynyt. Minulle kelpaisi aina ja koko ajan. Toisaalta loukkaannun hieman liikaa jokaisesta torjumisesta, vaikka sehän on ihan tavallista, ettei toisen fiilis aina kohtaa omien kanssa. Määritän itseäni tai arvoani erotiikan kautta. Järjellä ymmärrän, ettei siinä oikeastaan ole järkeä, mutta muista se sitten siinä tilanteessa. Reagoin torjumisiin varsin dramaattisesti, ja se on turhauttavaa molemmille.

Olen löytänyt tilanteeseen kaksi ratkaisua. Ensinnäkin voin poistua kotona, pitää itseni kiireisenä ja kotiutua äärimmäisen väsähtäneenä, jolloin seksi ei käy mielessäkään. Toisena vaihtoehtona kehotan Koomikkoa lähtemään koiran kanssa ulos ja avaan lelulaatikkoni. Se on sopivasti saanut täydennystäkin, kun ihana Amor.fi lähetti tuotteita testiin.

Paketista paljastui pari viikkoa sitten herkullisen klitoriskiihottimen lisäksi liukuvoiteita ja hieromasauva, jonka pitäisi toimia kännykän kautta applikaatiolla. Sain värisemään ainoastaan puhelimen, mutta optimistina jatkan harjoituksia. Ja jos tilanne sitä vaatii, olen valmis panostamaan ja maksamaan sovelluksesta sen kolme euroa.

Mitä tuohon klitoriskiihottimeen tulee, niin luulin jo kuluttaneeni sen patterit jo loppuun. Onneksi ainoastaan painoin nappia aluksi turhan pitkään. Kuka nyt muistaisi, miten jokainen omistamansa seksilelu toimii?

Jatkan seksuaalisuuteni kohtaamista.

One Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s