Sex Tape Suomi

Katsoin monen muun tavoin aiemmin tällä viikolla Sex Tape Suomi -ohjelman ensimmäisen jakson. Tavallaan tiesin, mitä ohjelmalta odottaa. Tiesin ohjelman nimen olevan harhaanjohtava. Tiesin median nostaneen esiin tiettyä teemaa, vaikka ohjelma sisälsi paljon muutakin kuin seksiä. Mysteereitä olivat Marjan rooli seksuaaliterapeuttina sekä pariskuntien välisen keskustelun painotus videoiden lomassa.

Tykkäsinkö? Joo tykkäsin, mutta…

Ensinnäkin pisteet kaikille ohjelmaan osallistuneille pariskunnille. Ei ole missään nimessä helppo paikka jakaa omaa arkeaan ja tuoda julkisesti esille parisuhteensa ongelmakohtia tai omia epävarmuuksia. Toivoisinkin, että nämä ohjelmassa nähtävät pariskunnat ymmärtäisivät, miten tärkeää työtä he tekevät jakamalla tätä videomateriaalia viikon ajalta. Moni meistä pystyy samaistumaan ainakin johonkin ohjelmassa saaden vertaistukea ruudun välityksellä. Se on aivan äärettömän arvokasta!

Toiseksi on todella piristävää päästä näkemään ohjelmassa tavallisia ihmisiä ja tavallisia kehoja! Sosiaalinen media ja porno syöttävät meille kuvaa tietynlaisesta vartalosta, mikä aiheuttaa usein varsinkin naisille epävarmuutta omasta kehostaan. Sen takia onkin äärimmäisen tärkeää, että Sex Tape Suomi näyttää meille ihan tavallisia kehoja, Toki keho oli myös ensimmäisen jakson teema. Jännä nähdä, miten kehollisuus näkyy tulevissa jaksoissa.

Huomasin kuitenkin olevani jonkin verran kiusaantunut katsoessani ohjelmaa. Saman reaktion näin katsellessani Sohvaperunoita, jotka hekin pääsivät kurkistamaan ensimmäisen jakson pariskuntien arkeen. Itselleni tuli jotenkin sellainen olo, että aiheesta olisi varsin miellyttävää puhua, mutta tietynlaisen läheisyyden ja seksin näyttäminen oli liikaa. Toisaalta reaktioni kertonee enemmän minusta itsestäni kuin ohjelman luonteesta.

Marjan rooli ohjelmassa oli perusteltu. Hän ohjasi keskustelua, osoitti pariskunnille suhteiden kipupisteet ja onnistui esittämään kiinnostavia huomioita. Uskon, että pariskunnat saivat ohjelmasta enemmän kuin ajattelivat saavansa. Ketään kohti ei hyökätty tai osoiteltu syyttävin sormin, vaan palaute oli rakentavaa. Moni osasi itsekin analysoida käytöstään ja toimintatapojaan nähtyään videomateriaalin.

Harmittamaan jäi, että ohjelma on eräänlainen pintaraapaisu pariskuntien arkeen. Viikkoon ei lopulta mahdu paljon tapahtumia. Sekin olisi kiva tietää, miten kuvaaminen vaikutti seksielämään: pyrittiinkö siihen panostamaan eri tavalla? Myös videoiden puimiseen oli pariskuntaa kohden kovin vähän aikaa. Toki on ilo, että pariskuntia on jaksossa useampi, mutta ikävä kyllä se syö sisältöä. Bonuspiste kuitenkin siitä, että jakson lopussa palataan vielä pariskuntiin muutamaa kuukautta myöhemmin ja kuullaan, miten parisuhteen arki on muuttunut.

Aion katsoa muutkin jaksot. Oikeastaan en malttaisi odottaa keskiviikkoa. Odotan innolla, vieläkö Sex Tape Suomi saa oloni kiusaantuneeksi.

2 Comments

 1. Anna-Maria K

  Olipa kiva lukea sun mietteitä tästä, olen nimittäin itse sarjassa mukana ❤ Totta on, että aikamoinen pintaraapaisuha tämä oli. Materiaalia oli paljon enemmän mutta eihän se yhteen jaksoon mahdu.

  Tykkää

  1. Tiia

   Rohkeaa heittäytymistä lähteä mukaan ohjelmaan! 🙂 Mulla on joitain jaksoja näkemättä, mutta kyllä tuo ohjelma on paikkansa ansainnut. Se on edistänyt paljon keskustelua ja seksipuhetta pariskuntien välillä. Omillekin asiakkailleni suosittelen katsomaan Sex Tape Suomea, jos kaipaa luontevaa avausta intiimille keskustelulle. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s