Riko rakkausrutiineja

Muistatko vielä, millaista se suhteen alkuhuuma on? Kutkuttavan ihanaa, jos minulta kysytään! Romanttisen ihmissuhteen alkuaika on vaaleanpunaista hattaraa ja seksi yhä yllätyksellistä.

Ensimmäiset kuusi kuukautta, ensimmäisen vuoden ajan tai jopa ensimmäiset kaksi vuotta olette jatkuvasti kiinni toisissanne. Harrastatte seksiä lähes päivittäin, kaikkialla ja joka asennossa. Intohimo kuljettaa molempia – ja kovaa! Kunnes alkuhuuma hälvenee. Seksistä tulee tavallista, Enkä nyt tarkoita huonoa tai tylsää, vaan tavallista. Hyväksi havaitut asennot toistuvat useammin ja niistä tulee rutiineja. Päädytte toistamaan suosikkianne kerta toisensa jälkeen.

Jossain vaiheessa havahdut siihen, että kutkuttava alkuhuuma on kadonnut. Seksuaalisesta halusta kumpuava hullaantuminen on vaihtunut rakkausrutiineihin. Niitä ei tarvitse rikkoa, mutta niitä saa rikkoa.

TÄYTELÄINEN, RAVITSEVA JA RIITTÄVÄ ARKISEKSI

Alkava suhde on täynnä jännitystä. Aluksi seksiä on usein ja sitä miettii paljon. Haluaako toinen minua? Torjuuko toinen minut? Riitänkö tällaisena kuin olen? Uuden ihmisen edessä haluaa olla parhaimmillaan ja varmistaa, että toinen tykkää. Intohimo on suhteen alussa eräänlainen liima, joka sitoo parin yhteen. Kun se ikään kuin katoaa, olonsa voi helposti tuntea epävarmaksi. Mitä tavallinen seksi kertoo parisuhteesta? Onko intohimo kadonnut kokonaan? Arkiseksi voi kuitenkin olla uhan sijaan myös mahdollisuus. Sitä ei siis tarvitse säikähtää.

Rutiiniseksi on takuuvarmaa settiä. Se on kuin aamun arkinen smoothie: täyteläistä, ravitsevaa ja riittävää. Hyvät rutiinit saavat arkiseksin toimimaan, jolloin siitä ei tarvitse erikseen stressata. Siitä huolimatta, että seksi olisi sisällöltään pelkkää toistoa, siinä voi olla mukana intohimoa. Tärkeintä on säilyttää tunneyhteys toiseen. Seksi on todennäköisesti hyvää, mikäli mukana on tunnetta.

Pariskunnilla on tavallisesti kahdesta viiteen asentoa, joita he toistavat koko suhteensa ajan. Luit oikein: koko suhteensa ajan. Suosikkiasentoja haetaan ahkerasti etenkin suhteen alkuvaiheessa, Suhteen vakiintuessa asentojen vaihteleminen voi kuitenkin mennä turhaksi kikkailuksi. Seksin aikana on paljon tärkeämpää keskittyä hetkeen kuin miettiä seuraavaa kivaa asentoa. Jos muita asioita pohtiessaan unohtaa keskittyä seksiin, saattaa aktin jälkeen olla tyytymätön, vaikka seksi olisikin oikeasti ollut todella tyydyttävää. Älä siis anna ajatuksen harhailla!

Tavallinen seksi ei ole sama asia kuin huono seksi. Jälkimmäinen voi pahimmassa tapauksessa tuhota itsetunnon ja parisuhteen, mutta siitä ei siis ole kyse. Rutiinit tekevät meistä tehokkaita, ja niiden avulla pystymme hallitsemaan elämäämme. Sama voi toimia myös seksissä. Ihanimmillaan seksi on kuin viettelys, jossa molemmat ovat läsnä. Tällöin rutiinikin on parhaassa mahdollisessa käytössä.

Kosketus kasvattaa tunneyhteyttä

Tilanne on haastavampi ja mennyt pahaksi, jos toinen ei ole tyytyväinen tai uskalla sanoa ääneen, että seksi on ihan kamalaa. Silloin makuuhuoneen ilmapiiri muuttuu negatiiviseksi, ja turhautuminen tulee mukaan kuvioihin. Jännitteen takaisin saamiseksi ja seksin piristämiseksi pitää erikseen tehdä töitä.

Jos tilanteeseen haluaa muutosta, on syytä unohtaa syyttely ja erilaisten vaatimusten esittäminen. Kutsu toinen sen sijaan erotiikkaa tihkuvalle retkelle kokeilemaan ja tutkimaan kaikenlaista uutta. Miettikää yhdessä, mikä olisi helpoin tapa rikkoa totuttua kaavaa. Mitä jos harrastaisitte seksiä jossain muualla kuin makuuhuoneessa tai tutustuisitte toisiinne uudestaan koskettelemalla?

Helppo kolmen päivän harjoitus:
Ensimmäisenä päivänä kosketellaan toisen ei-erogeenisia alueita, kuten selkää, käsivarsia, kasvoja ja vatsaa. Toisena päivänä jatketaan harjoitusta erogeenisten alueiden hyväilyllä ja suutelemisella; pakarat, rinnat ja niska. Tarkoitus on nauttia toisen kosketuksesta, mutta ei edetä orgasmiin asti. Kolmantena päivänä toistetaan sama, mutta tällä kertaa edetään yhdyntään asti. Päivä päivältä tunneyhteys kasvaa korjaten vaurioita.

5+1 vinkkiä – näin säilytät intohimon makuuhuoneessa

1. Ota asia puheeksi
Valitse sanasi tarkkaan. Pidä keskustelu positiivisena ja keskity kertomaan, mitä haluaisit lisää. Vältä sanoja, jotka voi tulkita helposti kritiikiksi. Vakava keskustelu kasvokkain voi kauhistuttaa, joten kevennä tunnelmaa yhdistämällä keskustelu esimerkiksi kävelylenkkiin tai lasillisen ääreen. Puhuminen ei tunnu yhtä jäykältä. Anna toiselle aikaa miettiä sanojasi, älä painosta.

2. Unohda rutiinit
Rikkokaa rutiineita makuuhuoneen ulkopuolella. Jos tavallisesti syötte sohvalla katsellen suosikkisarjaanne, kattakaa vaihteeksi pöytä ja syökää sen ääressä. Kokeiltaa yhdessä uusia aktiviteetteja. Viekää uudet kokemukset myös sänkyyn. Jos sinä yleensä määräät tahdin, anna tilaa vaihteeksi toiselle.

3. Järjestä aikaa
Jossain vaiheessa vakiintunutta parisuhdetta käy helposti niin, että seksi hautautuu arjen alle. Merkatkaa kalenteriin erikseen aikaa seksille vähintään tunti viikossa, jos tilanne sitä vaatii. Pitäkää sovitusta kiinni. Seksin ei tarvitse aina olla spontaania, kunhan siihen liittyy jotain yllätyksellistä. Päättäkää vuorotellen, missä ja miten harrastatte seksiä.

4. Säilytä sopu
Riidat ja yleinen mielipaha voivat tehdä makuuhuoneesta taistelukentän. Ottakaa tavaksi puhua päivittäin avoimesti tunteistanne. Olkaa rehellisiä ja kuunnelkaa, mitä toisella on sanottavanaan. Jos ette saa riitoja selvitettyä, miettikää olisiko teidän hyvä käydä yhdessä juttelemassa pari- tai seksuaaliterapeutille.

5. Päivitä fantasiat ja lelulaatikon sisältö
Keskustelkaa siitä, mikä teitä kiihottaa ja mitä haluaisitte kokeilla yhdessä. Se ruokkii innostusta ja kasvattaa odotuksia. Piristäkää seksielämäänne investoimalla myös seksileluihin.

+1. Lisää itseluottamusta
Mitä varmempi olet itsestäsi ja vartalostasi, sitä enemmän uskallat myös vaatia. Uskallat kertoa, mistä pidät ja mistä et.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s