Liukuva seksuaalisuus, häilyvä monogamia

Seksuaalisuus on minulle liukuva käsite. Tällaisen lauseen kirjoitin erääseen artikkeliin, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Ajatus tuntui ja tuntuu edelleen todella luontevalta. En missään nimessä aseta itseäni heterolokeroon, jos lokeroisin itseäni alkuunkaan. Myös monogamia on tietyllä tapaa mielessäni hieman häilyväistä.

Pidän itseäni siinä mielessä onnekkaana, etten ole koskaan kipuillut seksuaalisuuteni kanssa sen suuremmin. Yläasteella aloin ihastua isosti hieman vanhempiin poikiin. Lukiossa ihastuin ensimmäisen kerran tyttöön. Se tuntui ihan yhtä luonnolliselta, vaikken osannut varsinaisesti ajatella itseäni suhteeseen tytön kanssa. Poikaystävä tuntui itselleni luontevammalta.

Opiskeluaikoina harrastin seksiä miesten ja naisten kanssa – erikseen. Jälkimmäistä buustasi selvästi se, että katsoit kaikki illat The L Word -sarjaa. Se imaisi mukanaan ja herätteli entisestään kokeilunhaluani. Edelleen kaikki tuntui kuitenkin todella luonnolliselta.

Minulle seksi on aina ollut vain seksiä. Toki parisuhteessa sen merkitys on eri, mutta lähtökohtaisesti seksi on vain seksiä. Joku joskus totesikin, että olen mahtava kertapano. Tällä tyyppi viittasi siihen, etten tuo tilanteeseen tunteita sotkemaan hommaa. Siinä hän oli kyllä oikeassa.

En ole myöskään kovin mustasukkaista tyyppiä – onneksi. Koomikko valokuvaa toisinaan varsin vähäpukeisiakin mimmejä ja toisaalta viettää keikoillaan paljon aikaa baareissa (korona-aikana tietenkään ei), joten hulluksihan sitä tulisi. Mieleeni muistuu tasan yksi kerta, jolloin olen ollut aidosti mustasukkainen Koomikosta – tai tasan yksi mimmi, josta olen ollut mustasukkainen. Myöhemmin tapasin mimmin ja ymmärsin mustasukkaisuuden olleen aivan turhaa.

Mitä sitten monogamiaan tulee… Pidän itseäni ihmisenä, jolle monogamia sopii. Samaan aikaan koen myös muunlaiset suhdemuodot omakseni – en toki kaikkia, mutta joitain monogamiasta poikkeavia kuitenkin.

Seksologian opintoni vaikuttavat varmasti avoimeen suhtautumiseeni. Tieto ei lisää tuskaa, vaan ymmärrystä. Tämä on myös syy sille, että kouluttaudun käytännössä koko ajan lisää. Muutama viikko seksuaalikasvatuksen opintojen alkuun! Can’t wait!

– – –

Uuden vuoden ensimmäinen maanantai tuntuu hyvältä. Heräsin hyvin nukutun yön jälkeen sopivasti katsomaan suosikkirealityani, Jill & Jessa: Elämä jatkuu. Puuron ja kahvin jälkeen avasin läppärin. Lempeä katsaus duuneihin osoitti, että kaikenlaista kivaa on tiedossa. Viime viikolla startannut Vegaanihaaste tuntuu hyvältä, samoin valkea maa ja pakkaspäivät! Ihanaa vuoden ensimmäistä viikkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s