Seksuaaliterapia pähkinänkuoressa

Seksuaaliterapia herättää usein kysymyksiä. Mitä siellä tehdään? Mistä siellä puhutaan? Kuka seksuaaliterapiaan voi tulla? Kuka seksuaaliterapiaan saa tulla? Käydäänkö siellä yksin? Voiko seksuaaliterapiassa käydä kumppanin tai kumppanien kanssa? Toimiiko seksuaaliterapia? Kuinka usein seksuaaliterapiassa käydään? Kuinka pitkään seksuaaliterapiassa käydään?

Olen tähän artikkeliin pyrkinyt tiivistämään seksuaaliterapian luonteen. Samalla avaan hieman, millainen seksuaaliterapeutti itse olen ja millaisissa asioissa minuun voi olla yhteydessä.

Seksuaaliterapia tiivistettynä

Seksuaalisuus on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se osa meitä kaikkia läpi koko elämän. Toisinaan seksuaalisuuteen voi liittyä omia tai parisuhteessa koettuja haasteita, joita on hyvä tarkastella ulkopuolisen ihmisen – tässä kohtaa seksuaaliterapeutin – kanssa.

Seksuaaliterapia on suunnattu yksilöille, pareille ja moniskunnille. Tapaamisissa käsitellään seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä, kuten seksiin ja parisuhteeseen liittyviä haasteita. Haasteiden taustalla voi olla esimerkiksi fyysisiä toimintahäiriöitä tai tunne-elämään liittyviä vaikeuksia.

  • Ihmissuhteet
  • Seksi
  • Seksuaalisuus
  • Sukupuoli
  • Haluttomuus
  • Riippuvuudet
  • Yksinäisyys
  • Eroaminen
  • Keho

Terapiakäyntien kesto on tavallisesti 45 tai 90 minuuttia. Käyntien määrä sovitaan tilannekohtaisesti tai jätetään tilanteen vaatiessa avoimeksi. Tapaamisia on kuitenkin useimmiten enemmän kuin viisi.

Seksuaaliterapia on luottamuksellista ja perustuu keskustelulle. Käyntien välissä saatetaan tehdä kotitehtäviä, jotka tukevat terapiaprosessia. Seksuaaliterapiaan ei liity alastomuutta tai koskettelua, vaan työvälineenä on pääosin keskustelu.

I think choosing between men and women is like choosing between cake and ice cream. You’d be daft not to try both when there are so many different flavors.

Björk

Minä seksuaaliterapeuttina

Tähän pitäisi varmaan pyytää kommentteja asiakkailtani… Hehän sen parhaiten tietävät. Ajatus tekstiin syntyi kuitenkin sen verran spontaanisti ja yllättäen, etten ollut ymmärtänyt kysyä mielipiteitä, risuja tai ruusuja, suosituksia tai kammokertomuksia. Viimeisenä mainittuja on toivottavasti vähemmän…

Pidän ihmisten kohtaamisesta. Minusta on ihana päästä pohtimaan heidän kanssaan haastavia tilanteita tai olla yksinkertaisesti tukena vaikeana hetkenä. Ymmärrän, että tuntemattomalle ihmiselle avautuminen voi olla aluksi haastavaa. Pyrin siis olemaan myös läsnä tällaisissa tilanteissa ja annan asiakkaalleni aikaa.

Annan mielelläni kotitehtäviä, sillä ne pitävät terapiaprosessin mielessä myös tapaamisten välissä – eivät kuitenkaan liiaksi kuormittaen. Pidän siitä, että asiakas on ehtinyt jo hieman pohtia seuraavan tapaamisen teemaa etukäteen tai saanut sisäistää edellisen tapaamisemme antia vieläkin syvemmin.

Ensisijaisesti kuljen asiakkaan rinnalla hänen terapiamatkallaan. Toimin ikään kuin kartturina tarjoten välillä työkaluja ja pieniä neuvonhippusia pitkin matkaa. Välillä saatan vähän haastaakin, mutta en liiaksi.

Jos joku tiedustelee erikoistumistani seksuaaliterapeuttina, mieleeni nousee ensisijaisesti sooloseksi sekä niiden rinnalla seksilelut ja erilaiset välineet. Niiden kanssa työskentelen oikeastaan päivittäin – jos en työssäni seksuaaliterapeuttina, niin asiantuntijana muualla. Muutoin aiemmin listaamani teemat ovat usein asiakkaideni kanssa läsnä.

I started to be really proud of the fact I was gay even though I wasn’t.

Kurt Cobain

Meillä kaikilla on usein tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi. Seksuaaliterapiassa tämä tarve täyttyy poikkeuksetta. Ymmärrän, kuinka vaikealta voi tuntua ottaa yhteyttä ja se ensimmäinen askel. Voin kuitenkin vakuuttaa, että se kannattaa.

Yhteystietoni ja yhteydenottolomakkeen löydät Info-sivulta. Kysy lisää tai varaa aika näiden reittien kautta. Tällä hetkellä tapaan asiakkaitani pääosin etänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s