Huijari Iltalehdessä

Aloitin viime viikolla uudessa duunissa tai lisäsin tähän freelancerina toimimiseen uuden osa-alueen – miten sen sitten haluaakaan nähdä. Ehkä minut lisättiin? Joka tapauksessa tasapainotan seksuaalisuuden ympärillä pyörivää työkokonaisuutta tavallisemmilla teemoilla. Tosin heti perään kysyisin: mikä on tavallisempaa kuin seksuaalisuus? On kuitenkin kiva saada vaihtelua työkuvioihin. Pysyy homma mielenkiintoisena.

Olen myös opetellut viime aikoina arvostamaan omaa ammattitaitoani ja osaamistani. Viime kuussa podin valtavaa huijarisyndroomaa, joka aiheutti kammottavan kirjoitusblokin. Pari rohkaisevaa sanaa oikealta taholta ja uusi duuni auttoivat kummasti. Eikä siitäkään haittaa ollut, että näki tekstejään Iltalehden verkkoversiossa.

Tänään sitten kaikesta voimaantuneena lähetin yhteistyökumppanille tarjouksen jatkoa ajatellen. Tuplasin palkkiopyynnön, jota aiemmin ajattelin ja heitin siihen vielä alvit päälle Koomikon kehotuksesta. Nyt jännitän, millainen vastaus tulee takaisin. Peukku pystyyn – vain yksi, sillä kaksi peukkua tuottaa huonoa onnea.

En pidä sanasta huijarisyndrooma, mutta onhan se nyt aika kuvaava. Ylioppilastutkintoni jälkeen olen opiskellut journalismia 135 opintopisteen verran, kouluttautunut markkinointiassitentiksi ja lopulta hankkinut korkeakoulututkinnon, medianomi AMK – työskennellessäni samaan aikaan osa- tai kokoaikaisesti kaikkien näiden opintojen ohella. Sitten huijari sisällä herää: No sä nyt vähän kirjoittelet.

Näiden opintojen jälkeen pidin opinnoista taukoa alle vuoden. Tein töitä ja perustin oman toiminimen. Muutin opintojen suuntaa erikoistuakseni kirjoittajana ja aloitin seksuaalineuvonnan opinnot. Valmistuin ajallaan ja jatkoin seuraavana vuonna seksuaaliterapian opintoihin. Koronasta huolimatta valmistuin jälleen yhdessä opiskelutovereideni kanssa. Tammikuussa alkoivatkin sitten seksuaalikasvatuksen opinnot. Valmistun siis tänä vuonna seksuaalikasvattajaksi. Mitä huijari sanoo? Oletko sä nyt kuitenkaan ihan oikea seksologi, kun sulla ei ole sosiaali- ja terveyspuolen korkeakoulututkintoa pohjalla? Et saa auktorisointia.

Naurettavaa, eikö?!

Olen 32-vuotias ja minulla käytännössä 4+1 tutkintoa. Minulla on lähes 10 vuoden työkokemus eri alojen sisällöntuottajana + markkinoinnista omana osanaan, ja seksuaalisuuden ammattilainenkin olen jo neljättä vuotta. Että tässä sitä vähän kirjoitellaan ja tehdään seksuaaliterapiaa.

Tämä ei varmasti ole viimeinen kerta, kun vähättelen itseäni – toki nyt tietoisesti ja tahallani. Mutta jatkossa aion ainakin kiinnittää siihen enemmän huomiota. Olen kaikin puolin ammattitaitoinen, osaava ja älykäs.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s