Seksuaalisuus turvallisuuden näkökulmasta

Puhuin tänään mun äidin kanssa puhelimessa, ja jotenkin keskustelu meni mun koulutuksen kautta Kaisa Merelän Powerful Sexual Aware -kurssiin. En ole ihan varma, tiesikö mun äiti mun osallistuneen tällaiselle – eikä sillä nyt ole merkitystäkään. Nyt hän ainakin tietää.

Mainitsin siitä, miten tärkeää ihmiselle on tulla kohdatuksi turvallisesti erityisesti seksuaalisuuden teemoihin liittyen. Ja yhtäkkiä huomasin itkeväni puhelimessa sitä, kuinka joku idiootti toimittaja osallistui PSA-kurssille, kirjoitti siitä artikkelin Hesariin ja rikkoi monen sadan ihmisen seksuaalisuutta toiminnallaan. Kohta nämä ihmiset on seksuaaliterapiassa, päätyvät käyttämään päihteitä korjatakseen rikkoutunutta seksuaalisuuttaan, kohtaavat seksuaalista väkivaltaa, eivät uskalla luottaa enää koskaan kehenkään tai jopa tappavat itsensä. Että terveisiä Hesarille tästä!

Tämä ei ole uhkakuva, vaan todellisuutta, kun ihmisten seksuaalisuutta turvallisuuden näkökulmasta rikotaan. Lukijani tietävät, että voin allekirjoittaa tämän.

Heille, jotka kaipaavat lisätietoa, voivat katsoa Kaisan haastattelun aiheesta täältä.

Jos tämä Hesarin idioottitoimittaja olisi ollut omalla kurssillani – siis sillä, johon osallistuin – olisin varmasti nostanut mekkalan. Mutta kun juuri nyt itse tappelee poliisin touhuja vastaan omaan seksuaaliväkivallan kokemukseen liittyen, voimavarani eivät riittäneet osallistua tähän tapaukseen – onneksi Kaisa hoiti homman mallikkaasti ja muut jaksoivat iskeä mediaa vastaan monestakin näkökulmasta.

Olen itse toiselta ammatiltani toimittaja. Mulle ei ikinä tulisi mieleenikään tehdä mitään yhtä paskaa kuin mitä Hesarin toimittaja touhusi. Mielestäni hänen toimintansa kertoo kateudesta toisen henkilön menestystä kohtaan ja hänen omista epävarmuuksistaan. Hän olisi varmasti saanut kurssistakin enemmän irti, jos olisi oikeasti tehnyt sen matkan itseensä, joka kurssilla on mahdollisuus tehdä.

Matkani seksuaalisen väkivallan uhrina on ollut pitkä. Jokaisen kumppanin kohdalla luottamus on pitänyt rakentaa uudelleen. On pitänyt varmistua siitä, että hän tietää rajani ja voin antautua sille nautinnolle, jonka arvoinen olen. En voi edes kuvitella, millaista turvattomuutta Merelän asiakkaat tällä hetkellä tuntevat – Kaisa itse on kuitenkin aina asiakkaidensa puolella.

Seksologina tuntuu äärimmäisen pahalta näiden mimmien puolesta. Journalistina olen pettynyt omaan ammattikuntaani.

Olen journalistina pyrkinyt tekemään paljon duunia sen eteen, että oikeat asiat ja tärkeät teemat saisivat näkyvyyttä ja vaikuttaisivat lukijoihin. Olen kirjoittanut lapsettomuudesta, leukaleikkauksestani, avoimista suhteista, lasten seksuaalisuudesta, epävakaasta persoonallisuushäiriöstä, raiskauksista… Olen antanut haastatteluja mielenterveyshäiriöistä, penishieronnasta ja nautinnosta pyrkien avartamaan ihmisten ajatusmaailmaa tärkeät asiat edellä – laittanut itseni alttiiksi kaikenlaiselle kritiikille.

Viimeksi toissapäivänä löysin itsestäni kaikenlaisia keskusteluketjuja ja arvostelevia kommentteja. Niitä tipahtelee myös sähköpostiini.

Mutta samaan aikaan en voisi kuvitella tekeväni mitään muuta. Haluan olla ja tehdä töitä ihmisten lähellä. Auttaa luomaan sitä turvallisuuden tunnetta seksuaalisuuden ympärille, koska NEWSFLASH! Seksuaalisuus olet sinä. Ja jos sitä joku tulee rikkomaan, saatat kadottaa palan sua. En halua kuulostaa kamalalta, vaan auttaa ihmisiä pitämään kiinni omista rajoistaan. Sä oot sen arvoinen, muru!

Toivoisin, että sulla on joku, jolle puhua. Jos olit sillä PSA-kurssilla, mistä tää kaikki kamaluus alkoi, niin seksuaaliterapeuttina oon valmis kuuntelemaan – tai ainakin vastaanottamaan sun mailin ja auttamaan sua käymään läpi sitä traumaa, joka mahdollisesti syntyi. Enkä todellakaan veloita tästä konsultaatiosta mitään.

Mimmien kuuluu pitää yhtä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s