Rutiinit – uhka vai mahdollisuus?

Viime aikoina on tuntunut voimakkaasti siltä, että olen jonkinlaisessa käännekohdassa – hyvällä tavalla. Kesä saattaa olla vielä jonkinlaista hapuilua ja omaan itseensä tutustumista uusin silmin, mutta syksyllä räjähtää lempeästi.

Työkuvioihin tulee oma rutiininsa melkein heti lomien jälkeen – tai ainakin pääsen rakentamaan itselleni jonkinlaisen viikkorutiinin. Yritän taas alkaa ihmiseksi, joka pitää rutiineista ja erityisesti kalenterin täyttämisestä. Ostin nimittäin Sita Salmisen upean kalenterin, joka käynnistelee itseään heinä-elokuun vaihteessa. Muutaman merkinnän olen tuohon jo tehnytkin, mutta odotan innolla, että pääsen täyttämään tuota ihan kunnolla!

Syksyllä käynnistyvää arkea odotellessa latailen akkuja oman hyvinvointihaasteeni avulla. Tänään tuo tarkoitti kuuden kilometrin lenkkiä sisältäen 347 askelmaa kuntoportaita. Pakko kuitenkin todeta, että jos joku olisi kuukausi sitten väittänyt minulle, että lähden vapaaehtoisesti juoksemaan tuollaisen pätkän sunnuntaina klo 11:08, olisin hihittänyt itseni kumoon. Vaan niin siinä kävi, että vedin lenkkarit jalkaan ja lähdin oikein tyytyväisenä juoksemaan. Joko helle on alkanut sekoittaa päätäni ihan todella tai olin vakavasti tylsistynyt…

Ei tekstiä ilman mainintaa penishieronnasta… Seuraavan etäkurssin ajankohtaa kysellään ahkerasti. Ikävä kyllä en vielä ole päättänyt tulevan kurssin ajankohtaa. Ehdotuksia otetaan vastaan, kuten aina! Elokuun ensimmäinen viikko puhuttelee itseäni ehkä eniten, mutten uskalla lyödä sinne vielä mitään lukkoon. Pitää ensin selvittää, miten muut työkuviot tuolloin pyörivät. Se selvinnee hieman lähempänä, mutta ehkä ensi viikolla voisi olla jo jonkinlaista aavistusta asiasta. Palaan siis tähän!

– – –

Tässä välissä tein joogaharjoitteen availlakseni hiukan kehon jumeja. Päänsärky helpotti. Käytin myös poikkeuksellisesti koiran ulkona – ja nappasin kolmisen kilometriä lisää matkaa lenkkeilysovellukseeni. Tämä on nyt joku aktiivinen vaihe elämässä. Haen kai tasapainoa ja sitä omaa juttuani kaiken muun eheytymisen tiellä.

Kun puhun eheytymisestä, tarkoitan kuuden kuukauden sober curious -projektia ja parisuhteen ulkopuolisten suhteiden minimoimista. Juuri nyt tuntuu tärkeältä keskittyä yhteiseen elämään kotona ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Tuskin tästä eheytymisen yrityksestä mitään haittaa ainakaan on. Mutta kuten aiemmin jo totesin: armollisuus, lempeys ja kiitollisuus ovat nyt etusijalla.

Eräs ystäväni miettii joka ilta kolme asiaa, joista hän on päivän aikana ollut kiitollinen. Sanoisin, että aika hyvä rutiini.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s