Avoimet suhteet ja muita kertomuksia

Meillä on Koomikon kanssa ollut avoin suhde nyt muutaman vuoden ajan. Olen kirjoittanut aiheesta jotain joskus aiemminkin, mutta varmaankin aika yleisellä tasolla. Avasin keskustelun aiheesta seksuaalineuvonnan opintojeni aikoihin 2018 – ja pienen lämmittelyn jälkeen ehdotukseni meni läpi. Tämä voi nyt olla pienimuotoista kertausta, mutta toisaalta: uusia lukijoitakin on ilmestynyt mukavasti penishieronnan etäkurssien käynnistyttyä kunnolla.

Olen itse vähän sellainen fiilisdeittailija. Saattaa olla pitkiäkin aikoja, etten tapaile ketään parisuhteen ulkopuolella. Välillä taas innostun olemaan aktiivisempi. Esimerkiksi tälle viikolle olen sopinut kahdet treffit. Ja treffeillä taas keskityn pitämään hauskaa ilman painetta yhtään mistään. On hauska heittäytyä vapaalle uuden ihmisen seurassa! Siinä oppii asioita usein myös itsestään, kun tutustuu toiseen.

Samalla tavalla kuin innostun tasaisin väliajoin deittailemaan enemmän, kiinnostun myös aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta. Kaivoin siis kaikki omistamani avointa suhdetta ja monisuhteita käsittelevät kirjat esiin ja nyt aion kahlata ne läpi.

Mirja Hämäläinen Avoimet suhteet
Franklin Veaux & Eve RickertKahta kauniimmin
Paula Tiessalo & Aune KarhumäkiParisuhdepäivitys
Riikka SuominenSuhteellisen vapaata

Kolme ylintä kirjaa löytyivät kirjahyllystä jo valmiiksi, mutta alimman teoksen kävin hakemassa Suomalaisesta innostuttani teemasta taas kerran. Fun fact: Suhteellisen vapaata maksaa verkossa 24,95 €, mutta löytyi kivijalkamyymälästä alehintaan 7,95 €. Lisäksi tilasin Adlibriksen valikoimasta Ethical Slut -kirjan, joka on ollut hankintalistallani jo pidempään. Ilokseni sain jo sähköpostin, että tilaukseni on matkalla. Voin hakea sen todennäköisesti jo huomenna Ärrältä – kaatosateessa.

– – –

Huomaan olevani viikonlopun jälkeen astetta onnellisempi. Se ei varsinaisesti liity avoimeen suhteeseen, vaikka minulla olikin hyviä keskusteluja satunnaisten ihmisten kanssa. Uskon, että onnellisuuspiikillä jonkin verran on tekemistä lenkkeilyn, lukemisen ja yksinkertaisesti oman ajan kanssa. Kävin muun muassa ostamassa kenkälusikan, josta olen äärimmäisen iloinen! Juoksukengät sujahtavat hetkessä jalkaan.

Kesän väistyminen syksyn tieltä tuntuu sekin hyvältä. Seksuaalikasvatuksen opintojen pariin pääsin viime viikolla. Loppuvuoden penishieronnan etäkurssitkin julkaisin. Ne löytyvät omalta välilehdeltään. Tulevan kuukauden aikana aloitan Mehiläisen Tapiolan toimipisteessä seksuaaliterapeuttina. Taustalla pyörivät viestintäpuolen duunit ja kaikenlaiset muut projektit. Syksy on hyvä! Vielä kun saisi opintoihin liittyviä harjoitteluja sovittua… En kuitenkaan jaksa stressata niistä ihan vielä.

Hyvä viikko tuloillaan! Toivottavasti myös sulla! Pus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s