Anna </3 Sebastian

Selasin vanhaa blogia ja järkytyksekseni huomasin, että tämän blogipariskunnan erosta on jo melkein vuosi. Klikkauksia kirjoitus keräsi aikanaan lähemmäs 16 000, joten olisi sääli olla julkaisematta tekstiä uusintana.

Huomautuksena: teksti on kirjoitettu huumoripäissään ja tarkoituksella kärjistetty.


Julkaistu alunperin 26.10.2016

En voi olla ainoa järkyttynyt. Enkä olekaan. Edes Brangelinan ero ei koskettanut minua tavalla, jolla tähän erokohuun olen reagoinut. Määrittelen eron kohuksi, koska sitä puidaan Vauva.fi:n keskustelupalstalla useammassakin keskustelussa, siitä kirjoitellaan MeNaisia ja Nyt.fi:tä myöten sekä ruoditaan sosiaalisessa mediassa.

Aamun shokkitilan väistyttyä olen ärsyyntynyt. Sen lisäksi, että Anna ja Sebastian ilmoittivat blogissa erostaan, he piilottivat kaikki muut blogiin kertyneet postaukset. Lisäksi Instagram-tili on muutettu yksityiseksi. Ihmiset eivät siis pääse enää analysoimaan viimeisten postausten tunnelmia tai kurkkimaan, paistaisiko jostain postauksesta läpi, että nyt on kyse enää pelkästä kulissista. Tämä siirto on toki ymmärrettävä eroparin puolelta. Ovathan he aiemminkin ilmaisseet, että eron sattuessa blogi tulisi poistaa. Lyhyt ja varsin eleetön ilmoitus erosta jättää kuitenkin helvetinmoisen tilan spekulaatiolle, joka tällä hetkellä elää omaa villiä elämäänsä Vauva.fi:n puolella.

Toki voi olla, että kohu tuli entiselle pariskunnallekin yllätyksenä. He elävät omaa elämään (nyt jo eri osoitteissa), mutta nettikansalle he olivat pari, jonka elämää on ruudulta saanut seurata usean vuoden ajan. Ja kun on tuonut elämäänsä aktiivisesti esille julkisuuteen, on jollain tapaa myös velvollinen kertomaan, mitä on tapahtunut. Tästä loistavana esimerkkinä Paula Vesalan ja Lauri Ylösen ero. Pari julkaisi tiedotteen ja ilmoitti, etteivät aio kommentoida asiaa enempää. Tiedotteessa he ilmoittivat aikovansa keskittyä toimimaan hyvinä vanhempina pojalleen. Ja yleisö oli tyytyväinen. Asiaa ei tarvinnut spekuloida sen enempää.

Sen sijaan Anna ja Sebastian:
– Onko Annalla toinen mies?
– Liittyykö tilanteeseen kolmiodraamaa?
– Tajusiko Anna yhtäkkiä haluavansa sittenkin lapsia?
– Miten Sebastian viettää jatkossa joulunsa?
– Entäs yhteinen kaveriporukka?
– Eiku Annan kavereitahan ne kaikki oli, kun Sebastian on sellainen hylkiö?
– Keitä on Anna ja Sebastian?
– Haluavat toivottavasti pysyä ystävinä. Ei tule tapahtumaan!

Ihmiset vaativat yllättävässä tilanteessa selitystä. Kaikkea ei tietenkään tarvitse paljastaa, mutta ollaan muutettu erilleen ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä ei riitä ihmisille, jotka ovat seuranneet pariskunnan elämää parhaimmillaan (tai pahimmillaan) neljän vuoden ajan. Tuntuu varsin epäreilulta lukijoita kohtaan jättää peräänsä ainoastaan kasa kysymyksiä, joihin vastauksia ei anneta.

Itse linkkasin erouutisen aamupäivällä Koomikolle. Hän on ainoa tuttuni, jonka tiedän varmasti blogia edes joskus lukeneen. Lisäksi siitä on tullut pieni inside-läppä, että hänelle aina Annan ja Sebastianin kuulumisia kertoilen. Varsinainen läppä se kai sitten lopulta olikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s