Vaginan identiteettikriisi

Selasin viikonloppuna pitkästä aikaa muiden kirjoittajien tuotoksia ja päädyin Puhu muru -blogiin. Taisin aavistella löytäväni sieltä kerrankin luettavaa eli kirjoituksen pimppitrendeistä. Juttu ei lopulta ollut sisällöltään erityisen kiinnostava tai tuonut itselleni mitään uutta. Sen sijaan huomioni kiinnittyi sisällöllisesti johonkin aivan muuhun.

Kirjoittaja puhui toistuvasti naisen genitaalialueesta nimityksellä pimppi. Käsitteenä se on lapsellinen ja väärällä tapaa leikittelevä. Koin termin myös turhan kevyeksi puhuttaessa aikuisen naisen intiimialueesta. Pimppi.

Tein kotona aiheesta lyhyen kyselyn ennen ruokailua. Meillä ei ole ruokapöydässä sopivaa puhua peniksistä ja vaginoista. Poikaystävän määräämä sääntö. Miksi lie joutunut sellaisen asettamaan… Kotona oltiin kanssani samaa mieltä termistöstä ja tilalle ehdotettiin jo edellä mainittua vaginaa. Muuten hyvä, mutta vagina kuvaa ainoastaan emätintä eikä siksi sovi kuvaamaan koko toosaa. Sain vastaehdotuksen härpäke, mutta sen viskasin roskakoriin heti.

Hetken teemaa pohdittuani tajusin saman ongelman vastakkaisen sukupuolen osalta: penis on pelkkä dikki. Ei ole käsitettä, joka venyisi kuvaamaan koko miehen intiimialuetta. Penis saa vaginan tavoin kaiken huomion. Unohtuu kivekset ja klitorikset ihan kokonaan. Mikä käsite sitoisi yhteen kokonaisuudet? Intiimi- tai genitaalialueita ei nyt jostain syystä lasketa käsitteiksi.

Huomasin kirjoittajan saaneen tekstiinsä myös lukijapalautetta valitsemastaan termistöstä. Jengin mielestä aikuisen kohdalla pimppi tuntui lähes naurettavalta käsitteeltä käyttää. Toisaalta kirjoittaja itse koki liian rajuksi puhua pillusta. Eikä se kovin kauniilta naisen korvaan kyllä kuulosta… Römpsä?

Vilkaisin kirjoittajan tekstiä uudestaan ja tulin siihen tulokseen, että olisin itse puhunut intiimialueen trendeistä. Se ei ehkä käsitteenä ole yhtä kiinnostava ja hauska kuin pimppitrendi, mutta tuskin mieskään kirjoittaisi pippeli- tai kikkelitrendeistä. Saatika toistelisi pippeliä tai kikkeliä pitkin kirjoitusta.

Blogi on kuitenkin ensisijaisesti kirjoittajan – ei lukijoiden – alusta. Jokainen kirjoittakoon, kuten haluaa. Ruudun takaa löytyy varmasti jengiä, joita ärsyttää minun tapani.

Voidaanko silti sopia, että aikuisella naisella on jokin muu kuin pimppi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s