Kuka on Tiia Merikanto?

Blogiin on tullut paljon liikennettä Iltalehden julkaiseman haastattelun jälkeen. Moni eksyy tänne tai löytää blogin ensimmäistä kertaa tuntematta taustaa – toki tuo haastattelu antaa jo jonkinlaisen kuvan. Se kuitenkin esittelee ainoastaan yhden puolen.

Kuka on Tiia Merikanto?

tiia-merikanto

Tiia Merikanto on rannikkomuija kolmenkympin kynnyksellä. Hän asui lapsuutensa Porissa ja päätyi lukion jälkeen Turkuun opiskelemaan viestintää. Helsinkiin Merikanto muutti rakastuttuaan stand up -koomikkoon.

Blogissaan Merikanto yhdistää kaksi suurta rakkauttaan: kirjoittamisen ja seksin – tai seksuaalisuuden. Viestintäpuolen ihminen täydentääkin opintojaan opiskelemalla seksuaalineuvojaksi Sexpon koulutuksessa, ja tämän myötä aihe puski blogiin. Toisinaan harhaudutaan toki muihinkin aiheisiin, mutta muuten it’s all about sex!

Tiia Merikanto toivoo luonnollisesti maailmanrauhaa, mutta puhuu myös avoimuuden puolesta. Vaikeat kokemukset voi kääntää voimavaraksi ja kaikilla asiat olisivat paremmin, jos jengi uskaltaisi jakaa kokemuksiaan avoimemmin. Oli kyseessä sitten epäsäännöllinen kuukautiskierto, remonttimurheet tai työtilanne – raha-asioista puhumattakaan! Avoimuus poistaisi ihmisten epävarmuutta, antaisi vertaistukea ja lisäisi ihmisten hyvinvointia.

 

Kotona Merikantoa viihdyttää Koomikon lisäksi tämän pikkuinen tiibetinterrieri. Yhteiseloa on takana jo yli vuoden verran siitäkin huolimatta, ettei Merikanto olisi koskaan swaipannut oikealle, jos Koomikon Tinder-profiilissa olisi ollut kuva koirastaan. Nyt Merikannon sähköpostiin on tilattu Mustin ja Mirrin uutiskirje.

En olisi ikinä uskonut asuvani koiran kanssa.

Tiia Merikanto rakastaa erilaisia projekteja. Ystävä kehotti kerran listaamaan jokaisen projektin, jotta saisin käsityksen kaaoksesta: toiminimi ja asiakkaat, blogi, erilaiset yhteistyöt erotiikan verkkokaupan kanssa (sisällöntuotanto ja tuoreena mielihyväkutsut), mahdollinen kustannussopimus, assistenttiduuni, seksuaalineuvonnan opinnot harjoitteluineen, vapaaehtoistyö SPR:n viestintätiimissä, airbnb-toiminta… Merikanto innostuu helposti ja haluaa olla osa monenlaista toimintaa, tuntea olonsa tehokkaaksi.

img_0792

Sunnuntaina 17. kesäkuuta Merikanto täyttää 30 vuotta. Skumppa on jo kylmässä. Kulunut vuosikymmen on ollut vuoristorataa: monenlaisia takaiskuja ja odotettuja onnistumisia. Jos Tiia Merikanto on jotain parikymppisenä oppinut, niin asioilla on tapana järjestyä ja kaikella on tarkoituksensa. Vaikka toisina päivinä itkettää ja tuntee olevansa kovin pimeässä paikassa, on Merikanto useimmiten jopa onnellinen. Saako sen sanoa ääneen? Kolmekymppisenä saa!

Miten sitten päädyin Iltalehden haastatteluun ja kertomaan epävakaasta persoonallisuushäiriöstäni? Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin täällä blogissa – ja sen myötä istahdin viime viikolla Päivärinnan piinapenkkiin.

Alkoi melkoinen pyöritys henkisellä puolella, ja siksi olenkin katsonut haastattelun alusta loppuun monta kertaa. Koko juttuun on tietysti hieman hankala suhtautua objektiivisesti, kun istuu itse molemmilla puolin ruutua. Mielenterveys on joka tapauksessa tärkeä aihe istui haastateltavana kuka tahansa.

Mutta pidän siitä, kuinka hymyilen ja nauran pitkin haastattelua. Ei tuon epävakaudenkaan tarvitse olla niin vakava asia.

Ainakin tällainen on Tiia Merikanto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s