Sooloseksuaalisen halun puute

Olen varmasti kirjoittanut sooloseksistä, itsetyydytyksestä, masturboinnista monen monta kertaa aiemminkin. Siihen liittyy kuitenkin edelleen tietyllä tasolla häpeää, joten ajattelin kirjoittaa siitä hieman lisää. Tosin tällä kertaa hiukan eri näkökulmasta.

Sooloseksi on mitä mainioin tapa tutustua omaan seksuaalisuuteensa. Mistä minä pidän? Mistä en pidä? Millainen kosketus vie lähemmäs orgasmia? Entä jos ei tunnu saavan orgasmia ollenkaan? Onko itsetyydytys kivempaa, helpompaa tai kiihottavampaa, kun mukana on seksilelu tai useampi? Sytytkö uudella tavalla, kun tyydytät itseäsi kumppanin läsnäollessa? Entä jos en halua tyydyttää itseäni? Se ei yksinkertaisesti kiinnosta – ainakaan nyt.

Havahduin eräänä iltana siihen, etten ollut pariin viikkoon ollut kiinnostunut kehostani lainkaan – siis sooloseksin näkökulmasta. Kehoni sai kyllä huomiota monin muin tavoin: oli mehupaasto, päätin pitää tipattoman heinäkuun, kävin joogatunnilla, eksyin lenkille, kotona tein lihaskuntoharjoituksia, kokeilin ensimmäistä kertaa itseni hemmottelua varaamalla ajan intialaiseen päähierontaan (toim. huom. taivaallista!) ja jalkahoitoon. Sen sijaan tietynlainen muu nautinto loisti poissaolollaan.

Tunnustelin kehoa ja mietin, mikä oli vialla. Yritin päästä tiettyyn fiilikseen, mutta mieli ei ollut mukana. Turhautuneena luovutin. Jo on aikoihin eletty!

Palasin ajatukseen muutaman päivän ajan. Ei, vieläkään ei tee mieli. Pientä kihelmöintiä oli havaittavissa, kun luin eroottista kirjallisuutta. En kuitenkaan jaksanut nähdä sitä vaivaa, että olisin tarttunut kivaan kihelmöintiin ja nauttinut hetken itsestäni lukuhetkeni lomassa. Välillä yritin motivoida itseäni masturboimaan sillä ajatuksella, että se olisi tärkeää hyvinvointini kannalta. Että rentoutuisin. Että olisin paremmalla tuulella. Lopulta kuitenkin myönsin itselleni, että tällä hetkellä saan enemmän kiksejä lankuttamisesta kuin herkullisesta orgasmista.

Ja se on ihan ok.

Ei minullakaan ammatistani huolimatta ole millään tavalla sertifioitu seksuaalisuus. Samanlaisten asioiden kanssa me seksuaalineuvojat ja -terapeutit kipuilemme – jopa enemmän, sillä seksi ja seksuaalisuus ovat arjessamme jatkuvasti läsnä, jolloin se korostuu entisestään.

Sooloseksi ja sen määrä on osaltaan verrattavissa seksiin parisuhteessa. Ei senkään määrä aina ole vakio. Välillä seksiä voi olla useamman kerran viikossa. Seuraavan kuukauden aikana ei kertaakaan. Stressi vaikuttaa negatiivisesti. Helteet väsyttävät. Aikataulut menevät ristiin. Yksinkertaisesti ei haluta. Sama se on sooloseksin kanssa. Turha siis stressata. Kyllä se käsi vielä löytää paikkansa pikkuhousuissa – tai vibraattori.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s